38°C
22 October 2024
Haberler

TOKAT’IN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ TANITILDI

  • Mart 21, 2019
  • 2 min read
TOKAT’IN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ TANITILDI

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi tarafından hayata geçirilen Avrupa Bağlamında Yerel Hazineler projesi ile Tokat’ın gelenek, görenek, folklor ve yemek kültürü tanıtıldı.

            Avrupa Bağlamında Yerel Hazineler (LocalTreasures in EuropeanContext) isimli proje 18-22 Mart tarihleri arasında Romanya, Polonya, İtalya ve Türkiye’den oluşan 4 proje ortağının katılımı ile gerçekleştiriliyor. Projeye yurt dışında 21 öğrenci ve 6 öğretmen olmak üzere toplamda 27 kişi katıldı.

15%20Temmuz%20Proje%204

Türkiye’de öğrenme ve öğretme faaliyeti çerçevesinde 5 günlük program planlandı. İlk gün misafirler için Tokat gezisi düzenlendi, halk oyunları gösterisi yapıldı. İkinci gün Pazar, Zile ve Amasya gezileri oldu. Üçüncü gün Tokat mutfağını tanıtmak için öğrencilerin katıldığı yemek yarışması düzenlendi. Yarışmada Tokat yemekleri tanıtıldı, pilav, sarma, helva ve Tokat Kebabı yurt dışından gelen misafirlere ikram edildi. Kendilerine has yemeklerini tanıtma imkânı bulan öğrenciler daha sonra yapılan yemekleri hep birlikte yedi. Aynı zamanda Türk adetlerinden olan demir dövüldü ve ateş üzerinden atlandı.  Dördüncü günde misafirler Tokat ve Sulusaray’ı gezdi. Beşinci günde hatıra ormanı oluşturulması için ağaç dikme etkinliği ile program sona erecek.

15%20Temmuz%20Proje

Proje Koordinatörü Ahmet Polat yaptığı açıklamada “Sahip olduğumuz ancak çokta farkında olmadığımız her türlü yerel hazine olarak adlandırabileceğimiz tarihi ve doğal güzellikler, gelenekler, görenekler, folklor, yemek gibi geniş bir alanda farkında olmadığımız değerlerimiz konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.  Aynı zamanda onların hem tarihi eserlerimizi hem de doğal güzelliklerimizi tanımalarını hedefliyoruz” dedi.

DİKKAT!  "KURBANINI PAYLAŞ KARDEŞİNLE YAKINLAŞ"
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş