38°C
22 October 2024
Haberler

TOKATLI NE DÜŞÜNÜYOR?

  • Ağustos 7, 2018
  • 5 min read
TOKATLI NE DÜŞÜNÜYOR?

Gazeteci Fatih Kılıç, Tokat’ın gündeminde olan bir konuya dair halkın görüşlerini almaya başladı. Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz’ün yaptığı yazılı açıklama ile gündeme getirdiği konu Tokat merkezdeki DSİ kurumunun konuşlandığı alanın Millet Bahçesi olarak kullanılmasına dairdi.

            Gazeteci Fatih Kılıç, sosyal mecradaki hesabından bir paylaşımda bulunarak halkın görüşlerini yorum olarak yazmalarını istedi. Gazeteci Kılıç’ın paylaşımı şöyle oldu:

            “ALLAH RIZASI İÇİN…

BİLEN BİLDİĞİNİ SÖYLESİN!

İlmi ve fenni bilgiler ışığında değerlendirelim!

Tokat’ımızda yenilikler oluyor, yeni yeni kararlar alınması gerekiyor.

Karar mekanizmalarında, makam ve mevkilerde bulunan atanmış ve seçilmişler, olur mu olmaz mı diye mütalaasını yapıp bir karar veriyorlar.

Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, bir görüş beyan etti.

DSİ KURUMUNUN, KONUŞLANDIĞI ALANI TAMAMIYLA “MİLLET BAHÇESİ” YAPILMAK ÜZERE TERKİNİ TALEP ETTİ.

O MEVKİDE TOKAT GAZİOSMANPAŞA STADI, GENÇLİK SPOR HİZMET BİNASI VE SPOR SALONLARI DA VAR…

Yeni bir stat yapılması için ödenek çıkması söz konusu iken YER KONUSU hali hazırda çözülmüş değil. Stat yıkılıp yine aynı yere yenisi mi yapılacak? Stat başka yere yapılıp, o alan da MİLLET BAHÇESİ’ne mi dahil edilecek? Bu karar da verilmiş değil. Bilinen şu ki Tokat Belediyesi o mevkide DSİ Alanı da, Stat alanı da dahil genişçe bir alanı alıp MİLLET BAHÇESİ ve BÜYÜK BİR MEYDAN olarak millete kazandırmak istiyor.

İşte bu ortamda bu işin doğrusu nedir? Bu şehrin geleceğine ne faydalı olur?

İşte ALLAH RIZASI İÇİN dememiz ondan, ilmi ve fenni bilgiler ışığında bu şehrin geleceğine ışık tutacak bir profesyonellikle bu konuyu mütalaa edecek isimler görüşlerini açıktan beyan etsin. Kapalı kapılar ardında, üç beş kişiye özel bilgilerle kalmasın!

Herkese açık ortamda şehir insanı görüşünü hür bir şekilde paylaşsın…

DİKKAT!  İyi Gün Dostlarına Sözler

Sonrasında ‘BEN YAPTIM OLDU, BEN YAPARIM OLUR” gibi, “KİME SORDULAR DA YAPTILAR?” gibi sözlerin olmaması için bize bu ortamı sağlamak düşer…

Lütfen bilen bildiğini söylesin!”

YORUMLAR GELDİ

            Gazeteci Kılıç’ın söz konusu paylaşımına yorumlar geldi. Gelen yorumlar şöyle oldu:

* Fikir beyan etmekten ziyade, yeni kapalı pazaryerinin bitiminden, Novadaya kadar olan alan için Türkiye Geneli Proje Yarışması düzenlensin. yapılan projeler bir yarışma çerçevesinde her daldan her kurumdan insanlar tarafından değerlendirilerek puanlansın ve birinci gelen projeyi ihaleye çıkaralım. Projeyi hazırlayan isterse hiç ihaleye girmeden ihale rakamına ihaleyi alsın. (Ömer Şahin)

* Dsi yerine yapılan parktaki ağaçlar kesilmesin Allah rızası için. (Ufuk Dicleli)

* Çok güzel olur DSİ’nin yeri ile STAD’ın yeri birleştirilerek Millet Parkı ve MİTİNG Alanı olarak değerlendirilirse daha iyi olur. Siyasiler miting yaparken Tokat halkına eziyet çektirmemiş olurlar. (Yunis Çam)

* Stat daha büyük ve farklı kompleksleri de içinde barındıracak bir yere taşınmalı. Yeri ise halkın günlük yürüyüş, bisiklet sürme gibi sporlarını yapabileceği, canlı müziklerin, kitap fuarı, okulların sene sonu sergi vs. etkinliklerin yapılabileceği bir alan olarak planlanmalı diye düşünüyorum. (Özlem Kaya Eraslan)

*İmar reformu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bile yanıldım diyeceği konudur, geç olmadan imar reformu yapıp üzerine inşa gerek. (Hüseyin Uçkun)

* Konu Tokatspor’u da ilgilendirir, maçlar statta oynandığı için. Tartışmak lazım. Stadın il dışına çıkarılması ilk seçenek olmamalı. (Mete Bayburtlu)

* Stat yerinde kalmalı daha doğrusu yerine yenisi yapılmalı çünkü yanında Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu, Yüzme Havuzu var. Hepsini kapsayacak yeni yer bulmakta zorlanıldığı ortada. DSİ yerine gelince yeni yapılan lojmanlar dahil terk edilerek tahsis yapılıp parka çevrilmelidir diye düşünüyorum. (Ali Özden)

DİKKAT!  GÖREV YERLERİ DEĞİŞEN KAYMAKAMLARA VEDA YEMEĞİ

YORUMLAR DEVAM EDİYOR

            Gazeteci Fatih Kılıç’ın gündemde tutmaya çalıştığı için hemşehrilerimizin görüşlerini peyder pey gazetede haber olarak vereceğiz.

 

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş