38°C
23 October 2024
Haberler

TOKATLI NE DÜŞÜNÜYOR? -2-

  • Ağustos 8, 2018
  • 8 min read
TOKATLI NE DÜŞÜNÜYOR? -2-

Gazeteci Fatih Kılıç, Tokat’ın gündeminde olan bir konuya dair halkın görüşlerini almaya başladı. Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz’ün yaptığı yazılı açıklama ile gündeme getirdiği konu Tokat merkezdeki DSİ kurumunun konuşlandığı alanın Millet Bahçesi olarak kullanılmasına dairdi.

            Gazeteci Fatih Kılıç, sosyal mecradaki hesabından bir paylaşımda bulunarak halkın görüşlerini yorum olarak yazmalarını istedi. Gazeteci Kılıç’ın paylaşımı şöyle oldu:

            “ALLAH RIZASI İÇİN…

BİLEN BİLDİĞİNİ SÖYLESİN!

İlmi ve fenni bilgiler ışığında değerlendirelim!

Tokat’ımızda yenilikler oluyor, yeni yeni kararlar alınması gerekiyor.

Karar mekanizmalarında, makam ve mevkilerde bulunan atanmış ve seçilmişler, olur mu olmaz mı diye mütalaasını yapıp bir karar veriyorlar.

Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, bir görüş beyan etti.

DSİ KURUMUNUN, KONUŞLANDIĞI ALANI TAMAMIYLA “MİLLET BAHÇESİ” YAPILMAK ÜZERE TERKİNİ TALEP ETTİ.

O MEVKİDE TOKAT GAZİOSMANPAŞA STADI, GENÇLİK SPOR HİZMET BİNASI VE SPOR SALONLARI DA VAR…

Yeni bir stat yapılması için ödenek çıkması söz konusu iken YER KONUSU hali hazırda çözülmüş değil. Stat yıkılıp yine aynı yere yenisi mi yapılacak? Stat başka yere yapılıp, o alan da MİLLET BAHÇESİ’ne mi dahil edilecek? Bu karar da verilmiş değil. Bilinen şu ki Tokat Belediyesi o mevkide DSİ Alanı da, Stat alanı da dahil genişçe bir alanı alıp MİLLET BAHÇESİ ve BÜYÜK BİR MEYDAN olarak millete kazandırmak istiyor.

İşte bu ortamda bu işin doğrusu nedir? Bu şehrin geleceğine ne faydalı olur?

İşte ALLAH RIZASI İÇİN dememiz ondan, ilmi ve fenni bilgiler ışığında bu şehrin geleceğine ışık tutacak bir profesyonellikle bu konuyu mütalaa edecek isimler görüşlerini açıktan beyan etsin. Kapalı kapılar ardında, üç beş kişiye özel bilgilerle kalmasın!

Herkese açık ortamda şehir insanı görüşünü hür bir şekilde paylaşsın…

DİKKAT!  SİGORTALI ÜRETİCİLERE 367 MİLYON TL ÖDEME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sonrasında ‘BEN YAPTIM OLDU, BEN YAPARIM OLUR” gibi, “KİME SORDULAR DA YAPTILAR?” gibi sözlerin olmaması için bize bu ortamı sağlamak düşer…

Lütfen bilen bildiğini söylesin!”

YORUMLAR DEVAM EDİYOR

            Gazeteci Fatih Kılıç’ın gündemde tutmaya çalıştığı için hemşehrilerimizin görüşlerini peyder pey gazetede haber olarak veriyoruz. Görüşlerden bir bölümü de şöyle oldu:

*Ben stat ve DSİ’nin yeri ile ilgili fikirlerimi yıllar önce de yazdım, tv. programlarında defalarca dile getirdim. Hatta statla ilgili bazı projeler gündeme geldiğinde de birçok kişi aaaa ne güzel olur diye gaza geldiğinde de projeye karşı çıkmıştım. Şahsen aynı fikirdeyim. Bu vesile ile bir kez daha düşüncelerimi paylaşmak isterim.

Bir defa DSİ’nin yeri ile stadın yerini ayrı ayrı değerlendirmek gerekir. İnsan bir projeyi destekliyorsa da, karşı çıkıyorsa da gerekçelerini de açıklamalıdır sözünden hareketle gerekçelerimi açıklayayım. DSİ tesislerinin konumu gereği sosyal bir katkısı yoktur. O tesisleri ordan alıp başka bir yere taşırsanız sadece 5-6 villadan lojman olarak istifade eden kişilerin rahatı kaçar. Ama stat öyle mi? Stat ve o parseldeki tesislerin topluma hizmet anlamında sosyal bir katkısı var. Stadyum, yüzme havuzu ve H. Akbaş Kapalı Spor Salonu topluma hizmet eden tesisler. Amatör ve profesyonel birçok sporcunun çalışma alanı olduğu gibi vatandaşlar da günlük kıyafetleri ile bile statta yürüyüş yapabiliyorlar. O tesisleri yıkıp Taşlıçiftlik, Havaalanı, Toki vs. gibi yerlere naklettiğinizde Tokat’ta sadece Tokaspor’u değil Tokat’ta sporu bitirirsiniz. (Efendim yok 15 bin kişilik modern ve aydınlatmalı stat vs. Geçin onları beyler. Türkiye’nin en modern stadını dahi yapsanız 10-15 km.lik mesafelere bu insanları evlerinden taksiyle bile taşıyamazsınız. Bakın Fenerbahçe Tokat’a geldiğinde neler yaşandı. 2500-3000 bileti zor sattık. Mahcup olmamak için de son 10 dakika kapıları açarak 5 bin kişiyi zor topladık. Efendim stat şehrin içinde kaldı. Kalsın n’olacak stat şehir içinde de sanki şehirde hayatı felç mi ediyor? Fenerbahçe stadı İstanbul’un neresinde, hatta Avrupa’daki Olimpik statlar?

DİKKAT!  TOKAT'TA İHRACAT VE İTHALAT ARTTI

Peki önerin nedir, derseniz. Ben stadın yıkılarak taşınması yerine modern ama kompakt bir hale getirilmesi taraftarıyım. Diğer taraftan Bld. Başkanının bu konuya sıcak bakmadığı kesinlikle aynı yerde düşünmediği şeklinde duyumlar aldım. Kendisiyle bu konuyu istişare etmedim. En yakın zamanda da fikrini öğreneceğim. Ama dediğim gibi sadece duydum, ne kadar doğru bilemem. Şahsen bu doğru ise açıkça söylüyorum ben bu hamleyi işi çözmekten çok rant oluşturmak olarak değerlendireceğim. Eğer başka ve makul bir gerekçesi yoksa tabii.

DSİ’nin yeri için ise fikrim, oradaki ağaçları kesmeden, otantik yapısını bozmadan bir kültür park oluşturulması taraftarıyım. Azıcık daha açayım. Tokat büyük ölçüde Karşıyaka tarafına kaydı. Oradaki park birçok törene ev sahipliği yapabilir. 2-3 tane kapalı fuar pavyonu yapılarak fuarlar birliğine üye olunup her 15 gün veya ayda bir kez tekstil, hediyelik, elektronik, otomotiv, tarım hayvancılık vs. gibi etkinlikler orada yapılabilir, bir de Samsun sahildeki gibi bir hayvanat bahçesi yapılsa, insanlar çocuklarının elinden tutarak gezdirmeye getirse fena mı olur? Bu konu uzar gider de fırsat bu fırsat diyerek bu sütunlarda kısaca paylaşmaya çalıştım. (Recai Yaramış)

*Eski sigara fabrikasının yeri fabrika olarak yeniden Tokatlıya dönecekti. Kazova’nın ürünleri çeşitlendirilmiş paketlemesi falan olacak diye beyan ediliyordu, yanlış hatırlamıyorsam. Sonradan imar isteniliyor diye hepimiz duyduk. vs vs… Bence, FABRİKANIN YERINE STAT YAPILSIN, AÇIK KAPALI HAVUZLAR İŞE YARAR TÜM AKTİVİTE SPOR KOMPLEKSLERİ YAPILSIN… Bölgesel spor ile alakalı fabrika olsun.

Sayın Abdullah Gürbüz’ün beyanına karşılık ben de ilk olarak Allah’ın bize lütfu olan önce Gıj Gıj tepesinin, Tokat’ın içinden geçen Yeşilırmak’ın kenarının tamamını ve Gümenek’in içler acısı durumlarından kurtarılıp Millet Bahçesi Parkı olmasını Allah rızası için beyan ediyorum. (Hamdullah Suphi Efeli)

DİKKAT!  YAZARIN MUTLULUĞU

* Mutlu oluyoruz halk olarak bir çivi çakıldığı zaman çivi çakılmadan neden çakılmadı, çakıldığı zaman da niye çakıldı, kime soruldu, neden çakıldı diye uğraşıyoruz. Halbuki belediye halk hep beraber karar verse daha güzel olur. Bence imar reformuna büyük ihtiyaç var. İkincisi ırmağın kenarı Uzunburun’a kadar ara ara bitmek üzere olan küçük esnafa tanzim edilmeli. DSİ’nin yeri Millet Parkı olarak hoş bir yer olur betonlaştırmadan. Stat meselesi ne gelince, miadı dolmuş, burası da kültür sanat ve gençlere yönelik bilim teknoloji merkezi olabilir betonlaştırmadan. (Selami Baykal)

 

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş