38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

Tokat’lı Şehidin Haberi Ailesine Verildi

  • Ağustos 29, 2023
  • 3 min read
Tokat’lı Şehidin Haberi Ailesine Verildi

Pençe Kilit Operasyonu’nun hüzünlü bir anlaşmayla sonuçlandığı haberi yürekleri dağladı. Askeri aracın kaza sonucu devrilmesi sonucu P. Asb. Kd. Çvş. Buğra Çalgay, vatanı uğruna verdiği mücadelede şehit düştü. Buğra Çalgay’ın anlamlı hayatı ve kahramanlığı, milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacak.

Şehidin Haberi Ailesine Ulaştı: Türkiye’nin Yüreği Yandı

Tokat Valiliği’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile acı haber duyuruldu. Tokatlı hemşehrimiz P. Asb. Kd. Çvş. Buğra Çalgay’ın Pençe Kilit Operasyonu sırasında askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olduğu belirtildi. Milletçe derin bir üzüntüye boğulan Türkiye, kahraman evladını kaybetmenin acısını paylaştı.

Annesiz Bir Kahraman: Şehit Çalgay’ın Ailesi

Şehit P. Asb. Kd. Çvş. Buğra Çalgay’ın ailesi, acının ve gururun karmaşık duygularını yaşıyor. Baba evinde Türk bayraklarının dalgalanması, vatan sevgisinin en güzel ifadesi. Şehidin annesi Şükran Çalgay’ı kaybettiği geçmiş yıllar, acının daha da derinleştiği bir gerçek. Eşi Esmanur Çalgay’ın ise Çorum’da yaşadığı biliniyor. Bir baba, eş ve kahraman olarak anılan Buğra Çalgay’ın ailesine tüm millet olarak sahip çıkıyoruz.

Devletin ve Milletin Başsağlığı: Kahraman Şehide Veda

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, şehit Buğra Çalgay’ın ailesine başsağlığı dilemek ve destek olmak üzere baba evine geldi. Devletin ve milletin birlikte yüreklendiği anlamlı bir buluşma oldu. Kahraman evladın ardından saygıyla eğilen bu isimler, milletimizin birlik ve beraberliğine olan inancı pekiştirdi.

Buğra Çalgay’ın kahramanlık dolu hikayesi, Türkiye’nin her köşesinde anlatılmaya devam edecek. Onun fedakarlığı ve vatan sevgisi, gelecek nesillere ilham olmaya devam edecek. Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve milletimize sabır ve güç diliyoruz.

Tokat Valiliği Açıklaması

Tokat Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Irak’ta gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonunda Tokatlı P. Astsubay Kd. Çavuş Buğra Çalgay’ın şehit düştüğü belirtildi. Operasyon sırasında meydana gelen askeri aracın devrilmesi sonucu şehit düşen kahraman askerin ismi açıklandı.

DİKKAT!  CUMHURİYET’İN PARTİSİ 100 YAŞINDA

30 Ağustos Resepsiyonu İptal Edildi

Tokat Valiliği, şehit düşen P. Astsubay Kd. Çavuş Buğra Çalgay’a Allah’tan rahmet dileyerek, ailesine, hemşehrilerine ve milletimize başsağlığı dileklerini iletti. Ayrıca, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen resepsiyonun iptal edildiği duyuruldu.

Şehidin Defin Töreni Bilgileri

Şehit Astsubay Buğra Çalgay’ın naaşı, 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü Çorum Merkez Akşemseddin Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Çorum Şehitliği’ne defnedilecektir. Merhumun ruhu için dualar edilirken, anısının yaşatılacağı bir tören düzenlenecektir.

Tokat’lı Şehidin Haberi Ailesine Verildi yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş