38°C
22 October 2024
Haberler

TOKAT’TA 65 OKULA BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKASI

  • Şubat 13, 2019
  • 5 min read
TOKAT’TA 65 OKULA BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKASI

Tokat’ta Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan resmi ve özel okullara sertifikaları verildi.

            Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında öğrencilere ‘Okullarda Obezite ile mücadele de; Yeterli ve Dengeli beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının kazandırılması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Beslenme Dostu Okullar Programı uygulanıyor.

            Proje kapsamında Tokat genelinde Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan toplam 65 okula sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

            Gaziosmanpaşa Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen törene  Vali Dr. Ozan Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Mustafa Arslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİNDE HEDEF %100

            Program, Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi İl Koordinatörü İlhan Yayar’ın Tokat’ta beslenme dostu okul mevcut durumu ile ilgili bilgilendirme sunumu yapması ile başladı.

Sonrasında konuşma yapan Vali Dr. Ozan Balcı, “Beslenme Dostu Okul Projesinde Tokat ortalaması %37, Türkiye ortalaması %30 denildi. %100’e ulaşmanıza engel bir durum yok, gerekli süreye uymak kaydıyla Mayıs’ın sonuna kadar bunu % 100’e çıkartmanızı rica ediyorum. Eğitim Tokat Projesi kapsamında beslenme dostu, dengeli beslenme ile ilgili, un, tuz, şekerin düzenli kullanımı eğitimi başladı. Yine çocuklarımızın fiziksel aktivite yapabilmeleri, akademik başarılarının yanında bedensel, zihinsel, ruhsal anlamda da sağlıklı bünyeye sahip olabilmeleri için Spor Tokat projesini başlatmıştık. Sağlığı ilgilendirdiği için çocuklarımızın dişlerinin sağlıklı olması bu da çok kıymetli ve önemli bir proje, başarı ile yürütülüyor. Yine göz kulak, ortopedi taramaları var. Çünkü bazen basit bir tarama ile görme bozukluğunu bertaraf edip onun iler ki yada öğrencilik yaşantısında ki başarısızlığının önüne geçmiş oluruz. Beslenme dostu okul da hedefi %100 gösteriyorum. Bütün okul müdürleri hedeflesin, planını programını belirlesin” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  KÖMEÇ’TE GENÇ GİRİŞİMCİYE ZİYARET

KİTAP TOKAT PROJESİNE SAHİP ÇIKIN

            Okul müdürlerinden Eğitim Tokat ve Spor Tokat projelerine sahip çıkmalarını isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, “Sizin yapmanız gereken yüreklendirmek. Komisyon kurmak okulda, önünü açın yüreklendirin. Bir kitap bir çocuğun hayatını değiştirir bazen. Çünkü biz sadece yapmadıklarımızdan mesul değiliz, yapabileceğimiz halde yapmadıklarımızdan da mesulüz. Beyaz bayrak bir okul müdürünün almasına engel bir durum var mı? Yapabileceğin halde yapmıyorsan oradan mesulsün bence, hukuki anlamda bir şey olmaz ama vicdani anlamda mesulsün. Eğer çocuklarımızın sağlığına, gelişmesine, yükselmesine, bedensel, ruhsal fiziksel anlamda bütünlüklerine katkı sağlayacaksa bu bizim boynumuzun borcu bunu yapmamız lazım, bu çok önemli bir şey. Spor Tokat, Kitap Tokat bunlar çocuklara katkı sağlayacak işler, dolayısıyla bunlar bizim yapabileceğimiz nitelikli işler. Yapmıyorsak yapabileceğimiz halde yapacağımız işler olduğu için hukuki mesuliyeti bir tarafa bırakın, ahlaki ve vicdani anlamda sorumluyuz bu benim içinde geçerli, sizin içinde geçerli” şeklinde konuştu.

TOKAT’TA GÜZEL İŞLER OLUYOR

            Milli Eğitim Müdürlüğünün Tokat’ta başarılı çalışmalar yürüttüğünü ve bundan da mutluluk duyduğunu kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımız söyledi okulların etüt merkezi haline getirilmesi var, çok da önemsiyorum. Bir hafta içerisinde başlanması gereken bir iş, etüt işini de önemsiyorum. Tokat’ın eğitimine çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Aç açıkta hiçbir çocuk olmasın, ayakkabısı, kabanı olmayan, fakirlik sıkıntısı çeken olmasın. Ortopedik aletlerde devletin imkânları da yüksek, hiçbir sorun yok. Gerekli hassasiyeti göstermenizi istirham ediyorum. Tokat’ımızda güzel işler oluyor” dedi.

 

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş