Turhal Şeker Fabrikası, özelleştirme ihalesinde 569 milyon lirayla Kayseri Şeker’de kaldı.
Turhal Muammer Tuksavul Şeker Fabrikasını 569 Milyon TL bedelle Kayseri Şeker aldı.
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (Türkşeker) ait Erzurum Şeker Fabrikası’nın ve Turhal Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi ihalesi, Özelleştirme İdaresinde (ÖİB) gerçekleştirildi. Bugün gerçekleştirilen ihalelerde Erzurum Şeker Fabrikası için teklif veren firma olmazken, Turhal Şeker Fabrikası 569 milyon lira bedelli Kayseri Şeker’in oldu.
Bilgi Gıda, Kayseri Şeker, Albayrak Turizm, Doğuş Gıda ve Mutlucan Tuz, Turhal için teklif verdi. Kayseri Şeker 569 milyon lirayla en yüksek telifi vererek ihaleyi kazandı.x
YALÇIN BEKLER’DEN BİLGİLENDİRME
Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yalçın Bekler, kendi dosyalarını son teklif verme gününde geri çekmişti. Sonrasında Albayrak grubu ile birlikte ihaleye gireceklerini duyurmuştu. Bugünkü ihale için Ankara’ya giden Yalçın Bekler, ihale sonrası o ortamdan fotoğraf ve bilgi paylaşırken “Turhal Şeker Fabrikamızın bugün Saat 15;00’de yapılan satış ihalesine Albayraklar Holding İle Kooperatifimiz birlikte ortaklık kurarak girmiş, son teklifimiz olarak 530 Milyon teklif edilmiş, ancak ihale 569 Milyon ile Kayseri Şeker Fabrikası’nda kalmıştır. Kayseri Şeker’e ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye yazdı.
KAYSERİ ŞEKER HAKKINDA
Turhal Şeker Fabrikasını almış olan Kayseri Şeker Fabrikası AŞ.’nin kurumsal sitesinde şirket hakkında verilen bilgiler şöyle:
“KAYSERİ ŞEKER 1954 yılından hizmet vermeye başlayan Kayseri Şeker Fabrikasının kurulmasına Bakanlar Kurulu’nun 26.11.1954 tarihli kararı ile izin verilmiş, 7 Nisan 1954 tarihinde temeli atılan Kayseri Şeker Fabrikası, 24 Ocak 1955 tarihinde makine montajına ve 2 Ekim 1955 tarihinde deneme kampanyasına başlamıştır. Bu dev tesis, 6 Kasım 1955 tarihinde merhum başbakanımız Adnan Menderes tarafından işletmeye açılmıştır.
1955 yılında 12 milyon lira sermaye ile kurulan ve bölgede bulunan çiftçilerin ürettiği pancarı işleyen Kayseri Şeker Fabrikası, 2011 yılında kapısına kilit vurulmak üzere iken son 6 yılda uygulanan mali disiplin sayesinde eldeki imkanların iyi kullanılması neticesinde tarihi cirolara ulaşarak sürekli gelişim sergileyen Kayseri Şeker 2014 ve 2015 vergilendirme dönemlerinde Kayseri Vergi Rekortmenliğine adını yazdırmıştır.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve dolayısıyla Kayseri Şeker Fabrikası; Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir illerine bağlı 295 köyde sözleşmeli pancar ekimi yapmakta olup, bölge ekonomisi adına çok önemli bir görev üstlenmektedir. (Kaynak: https://www.kayseriseker.com.tr/Kurumsal/Detay/kayseri-seker-fabrikasi-as/8)