38°C
22 October 2024
Haberler

VALİ BALCI, İLÇELERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

  • Şubat 13, 2019
  • 9 min read
VALİ BALCI, İLÇELERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Dr. Ozan Balcı ilçe ziyaretleri kapsamında Artova, Yeşilyurt ve Sulusaray'da incelemelerde bulundu.

            İlk olarak Artova ilçesini ziyaret eden Vali Balcı, Artova Kaymakamı Mustafa Karali'den ilçenin genel durumu hakkında brifing aldı.  Kaymakam Mustafa Karali, ilçenin tarihçesi, coğrafi yapısı, demografik yapısı, eğitim durumu, kültürü, sosyal ve ekonomik durumu, tarımı, yürütülen hizmetler, yatırımlar ve projeler hakkında Vali Dr. Ozan Balcı’ya detaylı bilgiler verdi.

            Yapılan yatırımların ve Eğitim Tokat, Sosyal Destek Tokat, Spor Tokat projelerinin yürütülmesinde gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, sunumun güzel hazırlanmış olduğunu ifade ederek emeği geçenlere ve Kaymakam Mustafa Karali’ye teşekkür etti.

Vali Dr. Ozan Balcı İlçe Esnafını Ziyaret Etti

            İlçenin esnafını ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, bir süre sohbet ettiği esnaflardan işleri ile ilgili bilgiler aldı. Vali Dr. Ozan Balcı, esnaflara hayırlı işler, bol kazançlar temennisinde bulundu. Ziyaretler sırasında karşılaştığı vatandaşlarımızla da selamlaşan Vali Dr. Ozan Balcı, vatandaşlarımıza hal hatır sordu.

Vali Dr. Ozan Balcı Belediye Çalışmaları Hakkında Bilgiler Aldı

            Vali Dr. Ozan Balcı, daha sonra Artova Belediyesini ziyaret etti. Belediyeye gelişinde belediye personeli ile tek tek tokalaşarak tanışan Vali Dr. Ozan Balcı, herkese başarılı çalışmalar diledi. Vali Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanı Lütvü Yalçın’dan belediye başkanlığının yaptığı yatırımlar, hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Dr. Ozan Balcı, vatandaşlarımıza yönelik yapılan hizmetleri önemsediğini ifade ederek Başkan Yalçın’a çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Vali Dr. Ozan Balcı Traktör Müzesini Gezdi

            Vali Ozan Balcı, ilçede faaliyet gösteren Bıçakçılar Un Fabrikasında bulunan traktör müzesini inceleyerek bilgiler aldı. Fabrika sahibi Ahmet ve Ali Bıçakçı kardeşlerin 39 yıl önce vefat eden babalarının kullandığı 7 farklı traktörü 10 yıl süren çalışmanın ardından bulup satın almasıyla başlayan traktör müzesi çalışmalarında iki kardeşin zamanla bunlara 40 farklı model daha ekleyerek fabrikalarının önünü traktör müzesine çevirdiği belirtildi. En eskisi 1941 model olan yaklaşık 50 nostaljik traktör ile tarım alanında kullanılan tarihi değirmen ve su pompaları da fabrikanın bahçesinde sergileniyor.

DİKKAT!  RAMAZAN’IN BEREKETİ DEVAM EDİYOR

            Her biri farklı özelliklerde ve tarihe tanıklık etmiş antika traktörleri ilgiyle inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, emeklerinden dolayı Ahmet ve Ali Bıçakçı kardeşlere teşekkür ederek işlerinde kolaylıklar diledi.

YEŞİLYURT ZİYARETİ

            Artova ziyaretinin ardından Yeşilyurt ilçesinde programına devam eden Vali Dr. Ozan Balcı, kaymakamlık önünde Yeşilyurt Kaymakamı Muhammed Sait Baytok'tan ilçenin genel durumu ile ilgili brifing alan Vali Dr. Ozan Balcı, ilçenin tarihi, coğrafi yapısı, demografik yapısı, eğitim durumu, kültürü, sosyal ve ekonomik durumu, tarımı, yürütülen hizmetler, yatırımlar ve projeler hakkında bilgilendirildi.

Esnafa Hayırlı İşler Diledi

            Vali Dr. Ozan Balcı, kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçede Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan esnafları ziyaret etti. Esnafın çalışmaları hakkında bilgiler alarak bir süre sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, ilçe esnafına hayırlı işler ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

Vali Dr. Ozan Balcı, ziyaretler sırasında karşılaştığı vatandaşlarımıza da selam vererek hal hatır sordu.

Belediye Ziyareti

            Yeşilyurt Belediyesini ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, belediye personeli ile tek tek tanışarak tokalaştı.Vali Dr. Ozan Balcı, Belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler aldığı Belediye Başkanı Kazım Misafir’e vatandaşlarımıza yönelik yapılan hizmetleri önemli bulduğunu belirterek çalışmalarında başarılar diledi.

Afganistanlı Türkmenlerin İleri Gelenlerinden Mahdum'u Ziyaret

            Vali Ozan Balcı, ilçe ziyaretleri kapsamında 1942 doğumlu, 1982 yılında Türkiye'ye gelerek Yeşilyurt’a yerleşen Afganistan’dan gelen Türkmenler’in ileri gelenlerinden Abdülkerim Mahdum’u evinde ziyaret etti.

            Abdülkerim Mahdum’un hayatı ve Afganistanlı Türkmenler ile ilgili bir süre sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, Mahdum’un hayatı boyunca çok güzel hizmetler yaptığını belirterek Mahdum’a emekleri ve hizmetleri için teşekkür etti.

HEM Kurslarını Ziyaret Etti

            Vali Ozan Balcı, daha sonra Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezinde bulunan kursları ve kursiyerleri ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi. Merkezde verilen kurslar hakkında bilgiler alan Vali Dr. Ozan Balcı, halkımıza yönelik, onların gelişimi için verilen kursları önemsediğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

DİKKAT!  TOKAT'IN SORUNLARI MÜSİAD'LA İSTİŞARE EDİLDİ

Vali Dr. Ozan Balcı, İMKB YİBO’da İncelemelerde Bulundu

            Yeşilyurt İMKB YİBO’yu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, kapalı olan okulun nasıl değerlendirilmesi gerektiği ile ilgili fikir alış verişinde bulundu.

Şehit Aileleri Ziyareti

            Vali Dr. Ozan Balcı, Yeşilyurt ilçesi ziyaretinde, görev yaptığı Şırnak Cizre'de terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Yusuf Parlak ile İzmir Karşıyaka’da görevdeyken şehit olan polis memuru Ali Gülhan’ın ailelerini ayrı ayrı ziyaret etti.

            Vali Dr. Ozan Balcı, şehitler ailelerinin devlete ve millete emanet olduklarını belirterek,devletimizin her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu söyledi. Vali Dr. Ozan Balcı, kapısının her zaman şehit yakınlarına açık olduğunu belirterek istedikleri zaman kendisine ulaşabileceklerini kaydetti.

            Şehit aileleri ise gerçekleşen ziyaret nedeniyle duydukları mutlulukları belirterek, Vali Dr. Ozan Balcı’ya teşekkür ettiler.

SULUSARAY ZİYARETİ

            İlçe ziyaretlerine Sulusaray ile devam eden Vali Balcı, Kaymakam Ahmet Vezir Baycar’dan ilçenin genel durumu, tarihi, coğrafi yapısı, demografik yapısı, eğitimi, kültürü, sosyal ve ekonomik durumu, tarımı, yürütülen hizmetler, yatırımlar ve projeleri ile ilgili brifing aldı. Vali Dr. Ozan Balcı, Kaymakam Ahmet Vezir Baycar'a teşekkür ederek Sosyal Destek Tokat, Eğitim Tokat ve Spor Tokat projelerini önemsediğini kaydederek gerekli çalışmaların ilçede de hassasiyetle yürütülmesini istedi. 

Belediye Ziyareti

            Sulusaray Belediyesini ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanı Halil Demirkol ve belediye personeli tarafından karşılandı. Belediye personeli ile tek tek tokalaşarak, tanışan Vali Dr. Ozan Balcı, Başkan Halil Demirkol’dan belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. Belediyelerin vatandaşlarımıza yönelik yaptığı işlerin önemine vurgu yaparak bu doğrultuda yapılan işleri anlamlı ve önemli bulduğunu kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, Başkan Demirkol'a çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

DİKKAT!  Güvenlik Kulübesi Hangi Amaçla Kullanılır?

Kaplıcalarda İncelemelerde bulundu

            Vali Dr. Ozan Balcı, daha sonra Sulusaray kaplıcalarını ziyaret edip inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Kaplıca suyunun romatizma, nevralji ve cilt hastalıklarına iyi geldiği belirtilen bilgilendirmede kaplıcanın fiziksel özellikleri, kimyasal özellikleri ve su sıcaklığı hakkında bilgiler verildi.

            Kaplıcayı önemsediğini kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, güzel işler yapılmış olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş