38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

Vali Numan Hatipoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

  • Mayıs 18, 2023
  • 3 min read
Vali Numan Hatipoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı
Türk tarihinin en büyük kırılma noktalarından biri olan 19 Mayıs, tarih sahnesinden ebediyen silinmek istenen milletimizin yedi düvele karşı giriştiği son ve en büyük savaşının başlangıcıdır. Bu şanlı savaş, Türk Milletinin kaderini sonsuza kadar değiştirmiş ve Türkiye’nin ebedi Türk yurdu oluğunu tescillemiş bir ölüm kalım savaşıdır.
19 Mayıs, bütün ümitlerin tükendiği, aziz vatanın bütün hayat damarlarının kesildiği, devletin Sevr ile teslim olmayı kabul ettiği bir anda Mustafa Kemal ve bir avuç vatanseverin giriştiği kurtuluş mücadelesinin Samsun’da başlatıldığı kutlu bir gündür. Kurtuluş Savaşı bütün imkânsızlıklara rağmen Milletin başlattığı bir mücadelenin karşısında işgalcilerin, sömürgecilerin teknik ve askeri gücünün hiçbir işe yaramadığının tüm dünyaya gösterildiği muazzam bir ibret vesikasıdır. Emperyalizmin boyunduruğu altına can çekişen uluslara ilham kaynağı olmuş Kurtuluş Savaşı bütün dünyanın kaderini etkilemiştir.
Kurtuluş Savaşı, bir zamanlar âleme nizam verirken yakılmış, yıkılmış, bütün varlıkları ve coğrafyası pay pay edilmiş Türk Milletinin adeta küllerinden doğması, genç ve pırıl pırıl bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile tarih sahnesine tekrar çıkmasıdır.
Kurtuluş Savaşını başlatan ruh ve iman Türkiye’yi tekrar cihanda sözü geçen, adaleti kendi içinde ve tüm dünyada hâkim kılan büyük bir devlete dönüştürmüştür ve dönüştürmeye devam edecektir. 19 Mayıs ruhunu diri tutan nesiller aydınlık yarınların mimarı olacaktır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs ruhunu taşıyabilecek kuşağın gençler olduğunu düşünerek bu kutlu günü Türk gençliğine bayram olarak hediye etmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlanan bu bayramlarla her yıl yenilenen Türk gençliği yüz yılı aşkın zamandır aynı kararlılık ve kudretle geleceğe yürümektedir.
İstiklal ve istikbalimizin emanet edildiği Türk gençliği görev ve sorumluluğunun bilincindedir. Türk Milleti ve vatanı kendi gençliğine emanet edilmiş olmaktan dolayı müsterihtir.
Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle her biri tarif edilemez ve paha biçilemez bir değere sahip olan gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Daha büyük ve daha güçlü bir ulus ve devlet olarak nice nice 19 Mayısları sağlık, sıhhat ve huzurla  kutlamayı diliyorum.
Başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden  tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.
Numan Hatipoglu 1

Vali Numan Hatipoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

DİKKAT!  KARAYOLLARI KIŞA HAZIR…

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş