38°C
22 October 2024
Haberler

VDS Satın Alma Rehberi: İhtiyacınıza Uygun Sanal Sunucuyu Seçmek

  • Mayıs 20, 2024
  • 4 min read
VDS Satın Alma Rehberi: İhtiyacınıza Uygun Sanal Sunucuyu Seçmek

VDS Satın Alma Rehberi: İhtiyacınıza Uygun Sanal Sunucuyu Seçmek

 

Web sitenizi kurarken araştırmanız gereken hususlardan biri de hangi barındırma hizmetinin size daha uygun olduğunu belirlemek için server ve hosting hizmet türlerinin detaylarını öğrenmektir. Bu hizmetler arasında yer alan Virtual Dedicated Server ‘VDS’ kavramı, dilimizde ‘Sanal Atanmış Sunucu’ şeklinde ifade edilmektedir. Bu sunucu türünün ne olduğu ve ihtiyacınıza uygun sanal sunucuyu nasıl satın alabileceğiniz konusunda rehber olması açısından içeriğimizin devamında ilgili detaylara değineceğiz.

VDS Nedir?

Virtual Dedicated Server (VDS), bir sunucu kaynağının içerisinde belirli bir bölümün müşterinin özel erişimine verildiği ve bu sayede yüksek performansın sunulduğu bir barındırma çeşididir. Aynı zamanda ayrı kaynaklar sunduğu için farklı kullanıcıların daha çok kişileştirme yapmasına ve yönetimi kendi elinde bulundurmasına olanak tanıyan bir hizmettir.

Birçok işlemi aynı alan içerisinde gerçekleştirebileceğiniz bu hizmet sayesinde ihtiyacınız olan performansa erişebilirsiniz. Örnek olarak site barındırma, yazılım geliştirme, veri yedekleme vs. gibi çok sayıda işleminizi aynı sunucu içerisinde ele alabilir ve daha kolay yönetebilirsiniz.

Kimler VDS Kullanmalıdır?

VDS kullanımının gerek duyulabildiği alanları şu şekilde belirtebiliriz;

  • Trafiğin arttığı ve hızın düştüğü sitelerde performansı arttırmak
  • Paylaşımlı hostingte barındırıldığında yeterli performansın alınamaması
  • Fazla kaynak gerektiren siteler
  • Yoğun trafiği olan e-ticaret siteleri
  • Yakın zamanda trafiğinde ciddi artış öngörülen siteler
  • Dedicated server’ın gereğinden fazla görüldüğü veya bütçe yetersizliği olan kişiler
  • Root erişimi ve yüksek performans ile site kalitesini daha üstte tutmak isteyenler

VDS Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Siteniz veya işleriniz için VDS kiralamaya karar verdiyseniz hizmet satın almadan önce çeşitli değerlendirme kriterlerine göre firmalar arasında araştırma yapmalısınız. Bu unsurlardan bazılarını sizin için listeleyelim:

  • Öncelikle kurumsal bir firma tercih ettiğinizden emin olmalısınız. Köklü ve kurumsal firmalar herhangi bir sorun yaşadığınızda size yardımcı olur ve daima çözüm odaklı hareket ederler.
  • Şirketin sunucu alt yapısının güçlü olup olmadığına ve işten beklediğiniz performansı sağlayıp sağlayamayacaklarından emin olmalısınız. Beklediğiniz verimi alamadığınızda VDS hizmeti satın almanın hiçbir manası kalmayacaktır.
  • Kiralayacağınız sunucunun RAM, disk, işlemci gibi donanım özelliklerinin sizin için yeterli olması gerekmektedir. Ancak bu şekilde arzu ettiğiniz site performansına erişebilirsiniz.
  • Sunucu üzerinde admin paneli olan ve gerektiğinde rahatlıkla panelden müdahale edebileceğiniz bir firma ile çalıştığınızdan emin olmalısınız.
  • Satış sonrası firmanın size gerektiğinde destek sağlaması çok önemlidir. Bilişim dünyasında iş yaparken beklenmedik ani sorunlar, güvenlik problemleri, veri kaybı riski gibi çeşitli durumlar ortaya çıkabilir. Böyle zamanlarda hosting firması verdiği hizmetin arkasında durarak müşterisine yardımcı olmalıdır.
DİKKAT!  İL GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Tüm belirttiğimiz unsurlar göz önünde bulundurulduğunda ülkemizde VDS ve diğer tüm hosting hizmetleri konusunda beklediğinizden çok daha iyi hizmet alabileceğiniz, kurumsal ve köklü firmalardan biri olan Aysima karşımıza çıkmaktadır. Uygun fiyatlı hizmeti ile de ön plana çıkan Aysima’nın çok tecrübeli ve güçlü bir bilişim ekibi olup her daim tüm hizmet ve destek ihtiyaçlarınızda size en iyi barındırma hizmetlerini sağlarlar. Beklediğiniz yüksek performans, uygun fiyat ve güvenlik için Aysima’yı tercih etmenizi tavsiye ederiz.

About Author

Özge Özkan

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş