YABANCI UYRUKLU ŞAHISLARA ÖZEL GÖÇ TOKAT PROJESİ

2023 hedefleri doğrultusunda 2023 Tokat Vizyonu kapsamında Tokat Valiliği koordinesinde Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından Tokat'ta yaşayan yabancı uyruklu şahısların uyum, iletişim ve entegrasyonu için yürütülen Göç Tokat Projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı.

            Valilik makamında Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında gerçekleşen  toplantıda Göç Tokat kapsamında yürütülen proje ve faaliyetler ile karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

            Entegrasyon projelerine önem verilmesini isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yabancıların uyum ve entegrasyonu için eğitimler düzenlenmesini söyledi.

            Vali Dr. Ozan Balcı, Göç Tokat Projesi kapsamında ilimizde bulunan yabancı uyruklu vatandaşların tespit edilmesini ve bunların çocuklarının eğitim durumlarının araştırılmasını istedi.

            Yabancı uyruklu kadınların halk eğitimde açılacak kurslara yönlendirilmesini ve yabancı uyruklu okul çağındaki tüm çocukların okullarda öğrenim görmesi için çalışılmasını isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, proje kapsamında yürütülen çalışmalarla yardıma muhtaç, fakir fukara, aç susuz yabancı uyruklu aile kalmamasının hedeflendiğini ifade etti.

            Göç Tokat Projesi kapsamında yabancı uyruklu şahısların uyum, iletişim ve entegrasyonu için yapılan projeler şöyle.

“Mutlu Aile Mutlu Birey”

Proje ile çocukların sosyalleşmesi ve onların pozitif katkıları ile aileleri mutlu etmek ve geliştirmek hedeflenmektedir.

“Çocuk Gelinler”

Özellikle küçük yaşta yapılan evliliğin önüne geçilmesi, yapılacak çalıştay, panel ve forumlarla ailelerin bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Proje 1 yıldır devam etmektedir.

“Ben de Sizdenim”

Bu projede amaç ilimizde yaşayan yabancı ailelerin ortalama bir Türk ailesinin yaşam standardına yükseltilmesi ve bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.

“Göçmen Kadın Olmak”

İlimizde faaliyette olan basın mensuplarından yararlanarak  göçmen kadınların hayat hikâyelerinin değerlenip kitaplaştırılması ve farkındalık yaratmak .

“Sevgi İncitmez”

Bir dernek ile yaptığımız bu projede özellikle Avrupa’da yaşayan göçmen kadınlar ile ülkemizde yaşayan göçmen kadınlar arasındaki farkı gözlemlemeye çabaladık.

“Sürü Yönetimi Projesi”

Koyun- Keçi Yetiştiricileri Birliği ve İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte sürü yönetimi elemanı yetiştirmek, yabancıların tarım ve hayvancılık sektörüne katkılarını sağlamak.

“İpek halı Üretimi”

Özellikle Afganistan ve İran’dan gelen göçmenler arasında yaygın olan antik halı dokumacılığını bölgemizde geliştirmek ve ticari meta olarak piyasaya sürüp hem kendi ekonomilerine hem de ilimiz ekonomisine katkı sunmak amaçlanmaktadır.

“MUYU Resim Yarışması”

İlimiz okullarında eğitim gören çocuklar arasında resim yarışmaları tertip ederek bireysel gelişimlerini sağlamayı amaçlamaktayız.

“Hayalimdeki Ben”

Bu proje ile ilimizde yaşayan yabancı çocukların bir beş yıl sonrasını hayal etmeleri ve çıkan neticenin psikolog eşliğinde yorumlanmasına müteakip kitaplaştırmak hedeflenmektedir.

“Tiyatro ve Halkoyunları”

İl Kültür Müdürlüğü ile ortaklaşa halk oyunları ve tiyatro ekibi oluşturularak belli aralıklarla gösterime sunmak ve bu sayede koordinasyonu temin etmek.

“Spor Tokat İçinde Tebarüz Edecek Yeteneklerin Keşfi”

İlimizde yaşayan yabancılar arasında yaygın olarak sevilen futbolu geliştirmek ve aralarındaki yetenekleri keşfetmek amaçlanmaktadır.

“Türkçe Öğreniyorum” Dil Eğitimi”

İlimizde yaşayan Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma sahiplerinden kademeli olarak belirlenen 30-60 yaş arası tüm yabancıları 20’li gruplar halinde dil eğitimine almak.

“Diğer Uyum Ve Etkinlikler”

İftar programları, hane ziyaretleri, hasta ziyaretleri, karşılıklı ev ziyaretleri, komşuluğu geliştirme, yaz kuran kursu için program hazırlamasını sağlamak.

Tokat Haber:

This website uses cookies.