38°C
22 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

YEM BİTKİSİ ALANLARI ARTIRILACAK

  • Haziran 8, 2019
  • 2 min read
YEM BİTKİSİ ALANLARI ARTIRILACAK

Tokat'ta tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Başçiftlik ilçesinde 30 bin dekar alanda incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, bölge hayvancılığını geliştirmek amacıyla yem bitkisi ekim alanlarının da artırılması için çalışmalar yapılacağını belirtti.

            Vali Dr. Ozan Balcı, Tarım Tokat Projesi kapsamında Tokat arazilerini değerlendirmek ve ilimizde tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Başçiftlik ilçesinde 30 bin dekar alanda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı.

“Çiftçilerimizi Destekliyorum”

            Mera alanlarının ıslah edilmesi ve bölgede küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve atıl durumdaki mera alanlarının üretime kazandırılması için destek vereceğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, ”Hayvancılığı geliştirmek için incelemelerde bulunduk. Hem de Kiraz bahçelerini inceledik.Tokat tarımında üretimi arttırırken çiftçilerimizin de her zaman destekçisi olacağız.” dedi. 

            Kiraz dikiminin yapılacağı 1700 dekar alanda incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler alan Vali Dr. Ozan Balcı, bölge hayvancılığını geliştirmek amacıyla yem bitkisi ekim alanlarının da artırılması için çalışmalar yapılacağını belirtti.

            Gezi ve incelemelerinde Vali Dr. Ozan Balcı’ya Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yöneticileri eşlik etti.

 

DİKKAT!  Eroğlu Kenan İmirzalıoğlu ve Yarışmacısını Tokata Davet Etti
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş