38°C
22 October 2024
Dini Bilgiler

Yengeç Burcu Özellikleri

  • Ağustos 29, 2024
  • 7 min read

Yengeç burcu 21 Haziran ve 22 Temmuz tarihleri arasında doğanlardır. Bu burcun üyeleri duygusal insanlardır. Yengeç burcu gerçek duygularını sert kabukları arkasında gizli tutar. Çok yumuşak, hassas ve duygusal olurlar. Çevrelerindeki insanlar ile anlık anlaşmazlıkları olabilir, ancak uzun süre küs duramazlar. Kolayca depresyona girme eğilimindedirler. Keskin bir mizahları vardır ve eğlenceli insanlardır.

Yengeç burcu ruh hali değişikliklerinden kolayca etkilenebilir, ancak bu durum onları itici yapmaz. Bariz nedenlerden dolayı kolay öfkelenebilirler. Mantıklı ve nazik insanlardır. Genelde her şeyi oluruna bırakmayı tercih etmezler. Ayrıca geçmişin yükünü taşımaktan kendilerini alıkoyamazlar ve geçmişi geride bırakamazlar. Oldukça özverili bir karaktere sahip olurlar. Aynı zamanda sıkça hata yağma eğilimindedirler. Yengeç burcu özellikleri arasında egoistlik de vardır.

Yengeç burcu insanı zeki ve kurnazdır. Başarı elde etmek için sabırla bekler. Aile hayatını severler. Aile, onlar için her şeyden önce gelir. Dışarı çıkmak ve sosyal olmak yerine evde kalmayı tercih ederler. Onlar için ideal iş ortağı ailesini seven ve kabul eden kişilerdir.

Su Grubu: Yengeç Burcu

Yengeç, su grubunun en önemli üyesidir. Astrolojide su grubu duyguları temsil eder. Dolayısıyla yengeç grubu insanı duygularına fazlasıyla önem verir. Bazen bir göl kadar sakin, bazen de bir deniz gibi sığ ya da derin olabilirler. Bir gün içerisinde birden farklı ruh haline bürünebilirler. Hayatlarında sürekli gelgitler olur ve ay döngüsünden fazlasıyla etkilenirler.

Yengeç Burcu Genel Özellikleri

  • Sadık
  • Güvenilir
  • Yardımsever
  • Uyumlu
  • Açık görüşlü
  • Duyarlı
  • Ruh hali değişken
  • Kendi kendine acıyan
  • Duygusal
  • Hassas
  • Narsist

Yengeç burcunun olumlu özellikleri:

Yengeç burçları aileleri ile vakit geçirmeyi severler. Sadık aşıklardır ve başkalarının kararlarına saygı gösterirler, bu da onları sempatik yapan özellikleridir. Yengeç burcu çok romantiktir ve aşık olduklarında karşı tarafa haddinden fazla ilgi alaka göstererek sıkabilirler.

DİKKAT!  Rüyada Karın Ağrısı Görmek

Yengeç burcunun olumsuz özellikleri:

Yengeç burcunun en olumsuz özelliklerinden biri, sağı solunun belli olmamasıdır. Uzun süre o kişinin davranışlarını gözlemleseniz bile, nasıl hareket edeceği konusunda tahmin etmekte güçlük çekebilirsiniz. Yengeç burcu başkalarının başarısını kıskanabilir. Bu burcu kolayca rahatsız edebilirsiniz. Bazen ortada herhangi bir sebep yokken hayata karşı kötümser bir havaya bürünebilirler.

Yengeç Burcu Karakter Analizi

Güvenilir: Yengeçler gerçek dosttur. Eğer onlara güvenirseniz, size sadık bir arkadaş olacaklardır. Daha önce de belirttiğimiz gibi, yengeçler ailelerine ve arkadaşlarına çok bağlıdırlar. Sorumluluk duygusuna sahiptirler.

Aşırı hassas: Yengeç burcu kişileri sert görünmeye çalışırlar, ancak doğaları gereği çok hassastırlar. Eğer en ufak bir zarar bile görseler, duygusal patlamalar yaşayabilirler. Reddedilme ve başarısızlığı zor kabullenirler.

Sahiplenme: Yengeçler, genel olarak, çok sahiplenicidir. Mal varlıklarını ve eşyalarını çok severler, onlarla ne kadar yakın olursanız olun, bunları başkaları ile paylaşmak istemezler.

Ekonomik: Yengeçler çok ekonomiktir. Çok hesaplı olurlar ve mali konuları iyi idare ederler. Para harcamaktan çekinirler.

Liderlik: Yengeçler lider ruhlu doğar. Takım ya da bir gruba liderlik etmeye sıra gelince, öne ilk atılan onlar olur. Her zaman takdir edilmek isterler ve eleştiriye kapalı olurlar. Bu nedenle sık sık farklı kuruluşlarda sorumluluk gerektiren görevleri olur.

Romantik: Yengeçler sadık aşıklardır. Bir o kadar da sempatik olurlar. Aşkı tutkuyla yaşarlar.

Yengeç Burcunun Güçlü Yönleri:

Yengeç burcunu diğer burçlardan ayıran bazı karakteristik özellikleri vardır. Yengeç burcunun diğer güçlü yönleri şunlardır:

  • Dürüstlük
  • Güvenilirlik
  • Şefkat
  • Uyum yeteneği
  • Heveslilik

Yengeçler tam bir aile insanıdır. Arkadaşlarıyla vakit geçirmektense, aile üyelerine zaman ayırmaktan daha fazla keyif alırlar. Bu nedenle, yengeç burcu kişileri genelde kalabalık bir aile isterler. Duygusal olmaları nedeniyle başkalarına karşı da daha duyarlı ve yardımsever olurlar. Aşk ve ilişkilerde sevgi dolu büyük bir kalbi olduğunu görebilirsiniz.

DİKKAT!  Rüyada Siyah Saç Görmek

Yengeç Burcunun Zayıf Yönleri:

Yengeç burcunun ruh hali çabuk değişir. Bu nedenle depresyona yatkın bireylerdir. Aynı zamanda geçmişin izlerinden bir türlü sıyrılamazlar. Hiçbir şeyin kayıp gitmesine izin vermezler. Geçmişte olan şeyleri hayatları boyunca unutmazlar.

Yengeçlerin hayatı çelişkiler ile dolu olabilir. Genelde tek bir şey için mücadele ederler. Yengeç burcunun diğer zayıf yönleri şunlardır:

  • Saati saatine uymayan
  • Yılışkan
  • ilgisizlik
  • Empati kuramayan
  • Alıngan
  • Düşünceli

Yengeçlerin en dikkat çeken özelliği çok duygusal olmalarıdır. Ayrıca gizemli ve çelişkilidirler. Konforu ve güvenliği sevdikleri halde macera için yanıp tutuşurlar. Ruh haline bağlı olarak çok ilgili veya tam tersi tamamen ilgisiz olabilirler.

Yengeçler genellikle sakindirler ve dışarıya karşı buzdan bir duvar örerler. Ayrıca kendi kabuklarına çekilip her şeye kayıtsız kalabilirler. Güçlü sezgileri vardır. Sürekli kalabalık bir ailenin özlemini çekerler. Yengeç kadınları harika bir anne olurlar. Yengeç burcunun güçlü karakteristik özellikleri; duyarlı olmaları, gözlem güçleri, zekası ve güçlü sezgileridir.

Yengeç Burcu İş Hayatı

Yengeç burcunun sezgileri güçlüdür ve kariyer planlamalarında çok kurnazdırlar, kolayca çevreden istihbarat edinebilirler. Hayvan sever kişilerdir. Tıp alanında başarı yakalayabilirler. Yumuşak ve sevecen bir doğaları vardır. Dolayısıyla iyi bir doktor, diyetisyen, jinekolog olabilirler. Sosyal hizmetler ve sivil toplum kuruluşlarında da başarı elde edebilirler.

Yengeç burçları ressamlık, sanatçı, tasarım, catering ve restoren işletmesi alanlarında hedefledikleri planları yapabilirler. Yaratıcı yönleri bu mesleklerde ortaya çıkar.

Sezgilerinin güçlü ve kurnaz olmaları nedeniyle pazarlama, finans, bankacılık ya da gayrimenkul alanında da başarı elde etmeleri mümkündür.

Yengeç Burcu Aşk Hayatı

Yengeçler duygusal oldukları için tutkulu bir aşıktırlar ve bu hisleri çok yoğun yaşarlar. Dolayısıyla ilişkilerinde aşırı romantik olabilirler. Bu durumda karşı taraf özgür ruhlu biriyse stresli olabilir. Ayrıca her zaman güvenebilecekleri bir hayat arkadaşı isterler.

DİKKAT!  Rüyada Terörist Görmek

Yengeçler gerçek duygularını gizlemekte başarısız olurlar. Yengeç erkekleri eşlerine romantik sürprizler yapmaya bayılır. Gösterişli hediyeler almayı severler ve karşı tarafı sürekli mutlu etmek isterler. Eşlerine karşı çok sadık olurlar.

Şanslı Sayıları: 7, 16, 25, 34, 43, 52, 61

Şanslı Taşları: Yakut veya Oniks

Şanslı Renkleri: Turuncu, Pembe, Parlak Kırmızı, Beyaz

Yönetici Gezegeni: Ay

Favori Ayları: Mart, Mayıs Haziran, Ağustos

Olumsuz Ayları: Şubat, Eylül, Temmuz, Aralık

Anlaştığı Burçlar: Akrep, Balık, Boğa, Başak

Özel Nitelikleri: Sevecen, Anlayışlı, Evcil

Zayıf Yönleri: Çok fazla düşünceye sahip olurlar.

Uygun Meslekler: Ev tabanlı çalışmak, mefruşat ve otel işletmeciliği

Enerji İşaretleri: Yin

Sağlık Sorunları: Mide, Sindirim, Üreme Organları

Anlaşamadığı Burçlar: Koç, Aslan, Yay, İkizler

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş