ZORDA KALANLARA EL UZATAN KIYMETLİ OKUL

Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk çalışması kapsamında hazırlanan tiyatro etkinliğinden elde edilen gelir ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

            Mehmet Akif Ersoy İHO’nun hazırladığı, ‘Ne Nedir? Kim Ne Değildir? isimli tiyatro oyununda, Türkçenin doğru kullanımı konusuna dikkat çekilmesinin yanı sıra sosyal sorumluluk projesine de imza atıldı. Tiyatrodan elde edilen gelirle, dar gelirli aileler için gıda ve kişisel temizlik malzemelerinden oluşan yardım kolileri hazırlandı. Yardımlar; okul öğretmen ve öğrencileri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Tokat Kaleardı Mahallesi Muhtarlığı ve Şehit İbrahim Doğan Ortaokulu yetkililerine teslim edildi.

VAKİT KAYBETMEDEN HAREKETE GEÇİLDİ

            Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Türkçenin doğru kullanımına dikkat çekmek amacıyla ‘Ne Nedir? Kim Ne Değildir? adlı tiyatro oyunu 04 Mart Çarşamba akşamı sahnelenmişti. Okulun Türkçe Öğretmeni Kumrugül Türkmen Akın’ın yazıp yönettiği tiyatro eseri, okul öğrencileri; Amine Bayram, Beyzanur Kaya, Ceylin Yağmur, E. Mahru Elçi, E. Nevra Bayram, Fadime Nas Dur, Hülya Uçkun, İlayda Coşkun, İlknur Turan, Rana Özen, Serra Köprülü, Şevval Tutar, Vildan Sözen, Zeynep Akgül tarafından oynanmıştı. Tiyatrodan elde edilen parayla hazırlanan yardım kolileri 12 Mart Perşembe günü ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

AMAÇ, YARDIMLAŞMA DUYGUSUNU GELİŞTİRMEK

            Yardıma muhtaç ailelerin bilgisini okullardan ve muhtarlıklardan öğrendiklerini belirten Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kamil Yunal, “Okulumuz hafızlık proje İmam Hatip Ortaokulu olup sene boyu birçok etkinlik yapmaktadır. Özellikle çocuklarda yardımlaşma duygusunu geliştirmek amacıyla sık sık kermesler düzenlenmekte, toplanan paralar gerek şehrimizde gerekse ülke dışında yardıma muhtaç insanlara ulaştırılmaktadır. Öğretmenlerimiz gözetiminde toplanan yardımlar öğrencilerimizce paketlenerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır. Zaman zaman aileler öğrencilerle birlikte ziyaret edilmekte ve katkı sağlanmaya çalışılmakta, zaman zaman su kuyusu açmak gibi yurtdışında yapılacak faaliyetlere para gönderilmektedir. Yardıma muhtaç aileler bilgisini okullarımızdan veya muhtarlıklardan öğrenmekteyiz.” Dedi.

“ÖĞRENCİLERİN DAVRANIŞI İÇİMİZİ ISITTI”

            Örnek davranışlarından ötürü öğrencilere teşekkür eden Şehit İbrahim Doğan Ortaokulu Müdürü Mustafa Aydoğan, “Ülke ve millet olarak yardımlaşma ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz, ülke olarak geçtiğimiz bu zor günlerde imam hatip öğrencileri tarafından organize edilen bu davranış hem gelecek adına umudumuzu artırırken ayrıca içimizi de ısıttı. Öğrencilerimize merhamet ve dayanışma duygusunu aşılayan öğretmenlerimize teşekkür ederim. Öğrenciler arasında böyle güzel uygulamalar çocuklarımız arasında da bir yakınlaşma kardeşlik duygusu oluşturmakta, bencillikten kurtarma ve çocuklarımıza biz duygusu aşılamaktadır. Böylesine güzel çocukların yetişmesinde emeği geçen tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunarım.” İfadelerini kullandı.

FARKINDALIK OLUŞTURULDU

            Yardım ulaştıran öğrencileri karşılayan ve duyarlılıklarından ötürü hepsini tebrik eden Şehit İbrahim Doğan Ortaokulu  Görsel Sanatlar Öğretmeni Metin Durmuş, öğrencilere okulu gezdirerek, icra ettiği resim sanatı ile ilgili bilgiler verdi. Verilen sosyal mesajı takdir ettiğini belirten Durmuş, “Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimiz yakın köylerden geliyor ve maddi açıdan imkanları kısıtlı. Okulumuzda ihtiyaç sahibi öğrencilere Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu tarafından yardım yapıldı, çok güzel, duyarlı bir davranış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizleri çok duygulandırdılar. Öğrencilerimiz tiyatro çalışması ile farkındalık oluşturdu, sanat üretmek gerçekten büyük bir başarı. Çok güzel bir proje gerçekleştirildi.” Şeklinde konuştu.

YARDIMLAR SAHİPLERİNE ULAŞTI

            ‘Ne Nedir? Kim Ne Değildir’ isimli oyunun yazarı Kumrugül Türkmen Akın, “Kaleardı Mahallesinde çok fazla ihtiyaç sahibi olduğundan yola çıkarak ilk yardımlarımızı oraya ulaştırdık. Sonrasında Şehit İbrahim Doğan Ortaokulu öğrencilerimiz için yola çıktık. Öğrencilerimizle birlikte tiyatro etkinliğimizden elde ettiğimiz gelirle gıda ve kişisel temizlik malzemelerinden oluşan koliler hazırladık ve çok şükür sahiplerine ulaştırdık.” Dedi.

Öğrencilerin duygu ve düşünceleri:

Yardım malzemelerini elleri ile ulaştıran öğrencilerin duygu ve düşünceleri ise şöyle oldu:

            Vildan Sözen, “Bu projeyi yapmak bizim için mutluluk ve gurur kaynağı oldu. Tiyatro etkinliğine eğlenceli ve mutlu bir şekilde çalıştık ayrıca hazırlanırken etkinlikten elde edilecek gelir ile yardım yapılacağını bilmiyorduk. Yardım yapılacağını öğrendiğim anda çok mutlu oldum. Hem çok eğlendik hem de yaptığımız çalışma ile ihtiyaç sahiplerine ufakta olsa bir katkımız oldu. Onların kalplerine dokunduk. Aldığımız geri dönüşler bizi çok mutlu etti. Toplumda dilimizin doğru kullanılmasına yönelik farkındalık oluşturmak istedik çünkü insanlar söylediği kelimenin anlamını bilmiyor. Ayrıca kendi zengin öz kültürümüz varken bize yabancı olan kültürlere ve dillere özenmemeliyiz.”

            Serra Köprülü, “Bu etkinliği yaparken çok eğlendik, arkadaşlarımızla çok güzel vakit geçirdik. Bizi çok destekleyenler oldu çok güzel geri dönüşler aldık. Tiyatro etkinliğinin sonrasında bizleri mutlu eden gelişmeler oldu. Türkçemizi doğru kullanma noktasında farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum, ayrıca bu etkinlik vesilesi ile yardıma ihtiyacı olan insanlara da ulaştık. Amacımız topluma faydalı değerler üretmek, oynadığımız tiyatro ile insanlara güzel mesajlar verdiğimizi düşünüyorum.”  

            Ceylin Yağmur, “Benim en büyük hayalim tiyatrocu olmak. Tiyatro kursuna yazılmak istiyordum. Biz bu etkinlik için çok çalıştık, emek harcadık ve güzel bir oyun ortaya koyduk. Sonuç gerçekten güzel oldu. Biletleri satarken çok heyecanlıydım, acaba kaç tane bilet satacağım diye merak ediyordum. Salonun dolması için çok dua ediyordum. Çalışırken, prova yaparken, sahneye çıktığımızda çok tatlı bir heyecan yaşadık ama çok güzel bir performans sergiledik.”

            Hülya Uçkun, “Türkçe’nin doğru kullanımı ile ilgili olan tiyatro oyununda yer aldığım için çok mutluyum. Güzel Türkçemizi güzel kullanmaya yönelik toplumda farkındalık oluşturduk. İnsanlar farkında dahi olmadan yabancı kökenli sözcükleri kullanıyor. Anlamını bilmeden kullanılan bu yabancı sözcüklerde insanların birbirlerini anlamasını güçleştiriyor, iletişim problemi ortaya çıkıyor.”

            İlknur Turan, “Kumrugül Hocamızın Türkçemizi doğru kullanmak konusu üzerine yazdığı oyun çok güzeldi. Yabancı hayranlığının toplumu ne hale getirdiğini, bizi kendi özümüzden uzaklaştırdığını işledik.  Tiyatro etkinliğinde çok heyecanlandım, salonun dolması bizleri mutlu etti. Biletleri satarken her satılan bilet için çok mutlu oldum. Bu vesile ile yardıma ihtiyacı olan kimselere de ulaşmış olduk.”

BAKAN EREK TEBRİK ETTİ

            Tokatlı eski Bakan Ali Şevki Erek, Okul Öğretmeni Kumrugül Türkmen Akın’a ulaşarak kıymetli çalışmalarından ötürü emeği geçen herkesi tebrik etti. 

Şule Şahin:

This website uses cookies.