TOGÜ’de Kariyer Söyleşisi: Gençler Geleceğe Hazırlanıyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde (TOGÜ) düzenlenen "Kariyerim, Geleceğim ve Ben" adlı söyleşi, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Düşünce Koçu Münir Arıkan'ın konuşmacı olduğu etkinlikte, gençlerin kariyer planlaması, küresel rekabet ve teknoloji kullanımı gibi konularda önemli bilgiler paylaşıldı.

TOGÜ’de Kariyer Söyleşisi: Gençler Geleceğe Hazırlanıyor
Yayınlanma: Şubat 11, 2026 Güncelleme: Şubat 11, 2026

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), öğrencilerin geleceğe yönelik kariyer planlamalarına ışık tutmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. “Kariyerim, Geleceğim ve Ben” başlığıyla gerçekleştirilen söyleşi programı, gençlerin yoğun katılımıyla 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda yapıldı. Etkinlik, öğrencilerin kariyer kaygılarına yanıt bulmaları ve kendilerini geleceğin dünyasına hazırlamaları açısından büyük önem taşıyor.

TOGÜ’den Gençlere Kariyer Rehberliği

Programa TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rasim Koçyiğit ve Prof. Dr. Yusuf Temür’ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Söyleşinin konuşmacısı ise deneyimli Düşünce Koçu Münir Arıkan oldu. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, açılış konuşmasında gençlerin kariyer planlaması ve gelecek beklentilerine ilişkin kaygılarını dile getirerek, bu tür etkinliklerin öğrencilerin sorularına cevap bulmaları için bir fırsat sunduğunu belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, üniversite olarak öğrencilerin kariyer gelişimini destekleyen her türlü girişimi önemsediklerini ve bu doğrultuda merkezler aracılığıyla rehberlik hizmetleri sunduklarını vurguladı. Programın verimli ve yol gösterici olması temennisinde bulunan Rektör, gençlerin başarıya ulaşması için üniversitenin her zaman yanında olduğunu ifade etti.

Rekabetçi Dünyada Fark Yaratan Unsurlar

Düşünce Koçu Münir Arıkan, günümüz iş dünyasındaki küresel rekabet ortamına dikkat çekerek, kariyer planlamasında bilgi, beceri ve donanımın öne çıktığını belirtti. Gençlerin çağın gerekliliklerine uygun olarak kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan Arıkan, dünyayı doğru okumanın ve küresel gelişmeleri yakından takip etmenin önemine değindi. Arıkan, teknoloji kullanımının artık bir tercih değil, bir zorunluluk haline geldiğini belirterek, yeniliklere hızla uyum sağlayabilen ve teknolojiyi üretken bir şekilde kullanabilen bireylerin kariyer yolculuklarında önemli bir avantaj elde edeceğini söyledi. Başarının temelinde özgüven yattığını da sözlerine ekleyen Arıkan, gençlere kendilerine inanmaları ve “Mümkündür” felsefesini benimsemeleri çağrısında bulundu. Kararlılık ve doğru bir bakış açısıyla hedeflere ulaşmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve merak ettikleri soruları yönelttiği program, konuşmacıya teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi. TOGÜ’nün bu tür etkinliklerle öğrencilerini geleceğe hazırlama konusundaki kararlılığı bir kez daha gözler önüne serildi.