Tokat’ta Antikacılar ve Nostalji Festivali: Şehir Müzesi’nde son gün 8 Kasım
Tokat Belediyesi, Şehir Müzesi'nde 3-8 Kasım tarihleri için Antikacılar ve Nostalji Festivali programı duyurdu. Antika stantları, sahne gösterileri ve çocuk atölyelerinin yer aldığı etkinlikte ziyaretçilerden ön kayıt istenmiyor.
Tokat Belediyesi, Antikacılar ve Nostalji Festivali için 3-8 Kasım 2026 tarihlerini kapsayan programını açıkladı. Tokat Belediyesi Şehir Müzesi’nde düzenlenmek üzere planlanan festivalde antika satış ve sergileme stantları, sahne gösterileri ve çocuk oyun atölyeleri bulunuyor. Belediyenin duyurusuna göre festivalin son günü 8 Kasım Pazar. Etkinliği ziyaret etmek isteyen vatandaşların ön kayıt yaptırması gerekmiyor.
6 Kasım itibarıyla festivalin resmî takvimde belirtilen tarih aralığı devam ediyor. Ancak belediyenin etkinlik sisteminde ilk günün oturumu tamamlanmış olarak gösterildiğinden sonraki günlerin fiilî programının güncel duyurudan kontrol edilmesi gerekiyor.
Tokat Antikacılar ve Nostalji Festivali nerede düzenleniyor?
Festivalin adresi Tokat Belediyesi Şehir Müzesi olarak açıklandı. Belediye, tarihî eşyalara ilgi duyan ziyaretçilerle ailelere yönelik farklı etkinlikleri aynı programda bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Antikaların satış ve sergileme stantlarında sunulması, sahne gösterilerinin gerçekleştirilmesi ve çocukların oyun atölyelerine katılması festival kapsamında duyurulan başlıca faaliyetler arasında yer alıyor.
Belediyenin açıklamasında sergilenecek ürünlerin kesin listesi, stant sayısı ve sahne programındaki gösterilerin ayrı ayrı isimleri belirtilmiyor.
Festival ne zaman sona erecek, ziyaret saatleri belli mi?
Tokat Belediyesinin duyurduğu festival takvimine göre son gün 8 Kasım 2026 Pazar. Altı günlük programın başlangıç tarihi ise 3 Kasım Salı olarak belirlendi.
Resmî etkinlik kaydında 3 Kasım’daki ilk oturum için saat 14.00-21.00 aralığı yer alıyor. Ancak aynı saatlerin festivalin bütün günlerinde geçerli olduğu kesin olarak doğrulanmadı.
Bu nedenle 7-8 Kasım hafta sonunda Şehir Müzesi’ni ziyaret etmeyi planlayanların günlük etkinlik saatlerini belediyenin güncel duyurusundan kontrol etmesi önem taşıyor.
Antikacılar ve Nostalji Festivali’ne giriş için kayıt gerekiyor mu?
Hayır. Tokat Belediyesi, festivali ziyaret edecek vatandaşların ön kayıt yaptırmasına gerek olmadığını açıkladı. Ziyaretçiler için belirtilen koşul, antika satışı veya sergilemesi yapmak isteyen katılımcılardan farklı.
Belediyenin resmî etkinlik sayfasında festivalin bütün faaliyetlerinin ücretsiz olduğuna ilişkin ayrı bir açıklama bulunmuyor. Dolayısıyla ön kayıt zorunluluğunun olmaması, tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu anlamına gelmiyor.
Antika standı açmak için başvuru yapılabiliyor mu?
Antika satışı veya sergilemesi yapmak isteyenler için başvuru dönemi 20-27 Ekim 2026 olarak duyuruldu ve bu süre sona erdi. Belediye, stant açmak isteyen katılımcılardan çevrim içi kayıt yaptırmalarını istedi.
6 Kasım itibarıyla resmî etkinlik sayfasında kayıt süresinin dolduğu belirtiliyor. Yeni stant başvurularının kabul edileceğine ilişkin ek bir duyuru bulunmuyor.
Festival alanını gezmek isteyen ziyaretçiler içinse aynı başvuru koşulu geçerli değil.
Çocuklar ve aileler için hangi etkinlikler var?
Tokat Belediyesinin açıkladığı programda çocuk oyun atölyeleri ve sahne gösterileri de bulunuyor. Böylece festival yalnızca antika ürünlerin satış ve sergilenmesine yönelik bir organizasyon olarak planlanmadı.
Bununla birlikte çocuk atölyelerinin yaş sınırları, kontenjanları ve her bir gösterinin başlangıç saati resmî duyuruda ayrıntılı biçimde belirtilmiyor.
Belediyenin ilan ettiği takvime göre festivalin 8 Kasım Pazar günü sona ermesi planlanıyor. Son günün ayrıntılı saatleri ve etkinliklerin güncel durumu, Şehir Müzesi’ne gitmeden önce Tokat Belediyesinin etkinlik takviminden kontrol edilebilecek.
